2014. március 5., szerda

"Itt a farsang, áll a bál..."


Március első szombatján tartottuk meg a tanodában a színes, zajos farsangi mulatságunkat. A programokat megelőzte  a színjátszó szakkörös gyerekek télbúcsúztató-tavaszváró előadása, amely hatalmas sikert aratott nemcsak a felnőttek, szülők körében, hanem a diáktársak is örömmel fogadták a maskarás előadást.






A szereplők fátyolozott arcú nőknek, busóknak öltöztek be, s a még sikeresebb télűzés érdekében a versek szavalása, dalok éneklése után ütötték a fedőket, rázták a kolompokat, forgatták a kereplőt. Ezek után kezdődhetett a "heje-huja vigalom".




A délutáni kavalkád a jelmezesek felvonulásával és versenyével folytatódott. A zsűri a jelmezek ötletességét, kreativitását díjazta. A gyerekek jelmezei saját kezűleg, házilag készültek, így nagyon frappáns,  fantáziadús maskarákban masíroztak a zsűri elé. 




A díjazottak közt szerepelt boszorkány, Shrek, kaszás, Űrdongó. Ezen kívül megcsodálhattuk a piros-tüzes, fidres-fodros spanyol táncoslányt, "a nehézsúlyú" a bokszolókat, a lávalányokat, roma királynőt és hercegnőt is.


Shrek ijesztgette a mulatozókat
A csöves is űzte a telet






Lekvároskenyér-evőverseny


A délutáni program a lekvároskenyér-evőversennyel, széktánccal folytatódott, de nem maradhatott el a limbótánc, a diszkó és a kareoke sem. A farsangi bálunk a tombola utáni vacsorával zárult.


Nincsenek megjegyzések: